Lof voor Garcia: ''Daar kunnen we toch alleen maar van genieten?''

De samenwerking van NAC Breda met Manchester City heeft er ook dit seizoen voor gezorgd dat er tal van spelers van de Engelse grootmacht actief zijn in Breda. Volgens Hans Smulders, technisch manager van de Parel van het Zuiden is het ideaal.

"Vier tot zes vind ik nog steeds ideaal, ook om tot het benodigde aantal selectiespelers te komen. Het aantal basisspelers mag wel terug, naar bijvoorbeeld drie. De sleutelspelers moeten meer van ons komen, maar op dit moment zijn we op de Nederlandse markt nog niet in staat om mee te doen met de rest van de Eredivisie", begint Smulders in de NACourant. "Om die reden konden we Cyriel Dessers bijvoorbeeld niet houden. Tegen FC Utrecht kunnen we op dit moment niet concurreren. Maar hoe langer we in de Eredivisie spelen, hoe meer geld er naar het voetbalgedeelte kan. Stap voor stap moeten we groeien, zodat onze belangrijkste spelers onze eigen spelers zijn."

Er is van buitenaf aardig wat kritiek op de samenwerking van NAC Breda met Manchester City. "Ik lees weleens dat we de tweederangs spelers krijgen, maar dit zijn de beste van hun leeftijd. Manu is misschien wel de aantrekkelijkste speler van NAC, daar kunnen we als liefhebbers toch alleen maar van genieten?"

Lees meer:
0 reacties