VIDEO | Samenvatting: NAC Breda lijdt zure nederlaag tegen ADO Den Haag

NAC Breda heeft zaterdagavond drie punten laten liggen. Tom Beugelsdijk kroonde zich tot matchwinner door de beslissende treffer binnen te schieten.

De thuisploeg begon goed en kreeg na negen minuten spelen een dot van een kans. Mounir El Allouchi raakte de paal en lat en ook de daaropvolgende doelpoging van Giovanni Korte eindigde op de paal. Niet veel later haalde James Horsfield uit, maar ADO-goalie Robert Zwinkels gaf antwoord middels een redding.

Vlak voor rust kwam ADO beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een schot van Lex Immers. Mark Birighitti bracht echter redding. Na rust had NAC op voorsprong moeten staan, maar Thierry Ambrose, Arno Verschueren en Korte kregen de bal er niet in.

Een kwartier voor tijd ontsnapt NAC. Uit een corner eindigt de bal op de lat. Niet veel later is het alsnog raak voor de bezoekers. Tom Beugelsdijk schiet raak uit een hoekschop. Daarna ging NAC op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet waardoor NAC met lege handen staat: 0-1.

Opstelling NAC: Birighitti; Horsfield (87. Enevoldsen), Koch, Villar, Angelino; El Allouchi, Verschueren (82. Sprangers), Mets; Garcia, Ambrose, Korte (76. Fernandes).