Mari draagt speciale regenboogband: ''Alle verschillen zijn welkom''

Alle aanvoerders in het betaalde voetbal zullen komend weekend eenmalig een andere aanvoerdersband dragen. NAC Breda-captain Pablo Marí zal op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation een regenboogaanvoerdersband om zijn arm hebben. Met het dragen van de regenboogband wordt aandacht gevraagd voor diversiteit in zowel het betaald als amateurvoetbal.

"Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit", reageert CSR- en VVCS-voorzitter Danny Hesp. "Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is."

Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation is blij met de actie. "Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht", aldus Blankenstein op de website van de VVCS.

?????‍???? All captains in Dutch men's and women's top leagues show their support for gay people in football https://t.co/qvxmaMNPWE pic.twitter.com/B8koyg5UVF

— FIFPro (@FIFPro) October 12, 2017
Lees meer:
0 reacties