Bredaas middenveld' bij Helmond: ''Ik speel nu aanvallender dan bij NAC''

Helmond Sport won maandagavond met 1-3 op bezoek bij de beloften van AZ en Grad Damen nam één van de drie treffers voor zijn rekening. De huurling van NAC Breda is vooral blij met het resultaat. 

"Voor het team is het erg belangrijk dat we gewonnen hebben", vertelt de middenvelder in gesprek met BN/De Stem. "We speelden niet slecht, helemaal niet zelfs, alleen zaten de resultaten niet echt mee. Dat gold ook voor mij persoonlijk. Ik heb een moeilijke start achter de rug en ben pas sinds vier wedstrijden basisspeler. De wil om me te bewijzen is alleen maar groter geworden", aldus Damen.

Met Braber en Edwards staat er nu een 'Bredaas middenveld' bij Helmond Sport. "Edwards is iets verdedigender ingesteld en Braber is met zijn ervaring tactisch erg sterk", legt hij uit. "Ik speel nu aanvallender dan bij NAC waar ik onder Dijkhuizen op het middenveld stond om de opbouw te verzorgen en onder Vreven meestal centraal achterin werd gebruikt. Ik krijg nu meer de ruimte om mee naar voren te gaan en kom iets vaker in de zestien van de tegenstander. Deze lijn moet ik zien door te trekken.”

Lees meer:
0 reacties