Ajax ontslaat Alfred Schreuder: "Het is een pijnlijke beslissing"

Alfred Schreuder is niet langer de trainer van Ajax. De oud-speler van NAC Breda is donderdagavond ontslagen na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam.

Het betekende voor Ajax de zevende wedstrijd op rij zonder zege. De Amsterdammers staan op de vijfde plek in de Eredivisie met zeven punten achterstand op koploper Feyenoord.

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar op de officiële website van Ajax. "Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren."

"De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang", aldus Van der Sar.

Schreuder stond sinds dit seizoen aan het roer bij Ajax en had nog een contract tot medio 2024, maar de clubleiding heeft nu geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking. De supporters van Ajax voerden donderdagavond al actie om Schreuder te ontslaan. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach wordt beëindigd.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties