Ajax strikt Ten Rouwelaar als keeperstrainer: "Geweldige aanwinst"

Jelle ten Rouwelaar bij Nederland Onder 20
Jelle ten Rouwelaar bij Nederland Onder 20 Foto: © BSR Agency

Jelle ten Rouwelaar is de nieuwe keeperstrainer van Ajax. De voormalig doelman van onder meer NAC Breda gaat komende zomer aan de slag in de staf van Francesco Farioli.

Ten Rouwelaar werkte eerder als keeperstrainer in Breda, bij RSC Anderlecht en het Engelse Burnley. Nu keert hij dus terug in de Eredivisie, bij Ajax. En keepersexpert Harm Zeinstra is enthousiast. "Hij is een geweldige aanwinst voor Ajax", vertelt hij aan Sportnieuws. "Hij biedt een volledig innovatieve manier van keeperstraining. Hij is de voorloper van een heel belangrijke ontwikkeling."

"Want ik denk dat het écht nodig is dat we op een andere manier de keepers gaan opleiden. We missen een aantal slagen als we op de oude, vertrouwde manier keepers gaan trainen", aldus Zeinstra. "Overal ter wereld is het best wel een mismatch hoe keepers worden opgeleid. Het is toch ook ongelofelijk dat keepers in de senioren op dezelfde manier trainen als keepers in de jeugd. Gemiddeld gezien kunnen keeperstrainers er veel meer uithalen en daarin is Jelle een vernieuwer."

Lees meer:
0 reacties