Antonia: ''NAC behoort tot de zes grootste clubs van Nederland''

161034 4cee5a791c64034db27756d3a8f3ce44
161034 4cee5a791c64034db27756d3a8f3ce44

Jarchinio Antonia geniet met volle teugen van het spelen voor NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. De rechtsbuiten was eerder actief bij Go Ahead Eagles, FC Groningen en SC Cambuur, maar vindt NAC Breda van een ander kaliber.

"Dit is veruit de grootste club waar ik gespeeld heb", laat Antonia weten in gesprek met BN DeStem. "Groningen is ook groot, maar de harde kern is veel kleiner. En het heeft niet de sfeer die je in Breda hebt. NAC behoort tot de zes grootste clubs van Nederland. Hoewel ze al jaren goed presteren, vind ik AZ bijvoorbeeld niet groter dan NAC. AZ is een hele saaie club."

Antonia is blij dat hij weer met plezier kan voetballen, iets wat hij eerder op Cyprus niet had. De aanvaller had onder meer te maken met hebzuchtige zaakwaarnemers. "Tegenwoordig lijkt het alsof de speler voor een zaakwaarnemer werkt", meent hij. "Terwijl het andersom moet zijn. Een zaakwaarnemer wilt je ergens droppen zonder na te denken of dat bij de speler past. Puur om zijn zakken te vullen."

Dankzij SC Cambuur, dat hem via zijn voormalig trainer Foeke Booy in 2019 terughaalde naar Nederland, heeft Antonia het plezier weer hervonden en wil hij nog lang spelen. "Mijn kracht is mijn snelheid", geeft hij aan. "Ik kan nog jaren mee. Soms lijkt het alsof ik juist sneller word. Op dit moment denk ik dat ik zeker tot mijn 35ste door kan gaan. Ik ben super snel. Een actie heb ik niet altijd nodig. Het balletje erlangs en rennen maar."

Lees meer:
0 reacties