Arno Verschueren genoot bij NAC: "Ik was al dronken na de busrit"

Arno Verschueren
Arno Verschueren Foto: © Pro Shots

Arno Verschueren geniet met volle teugen van het seizoen bij Sparta Rotterdam. De Belgische middenvelder staat met de Rotterdammers op de zesde plek in de Eredivisie en zondag wacht de uitwedstrijd bij regerend landskampioen Ajax.

"Een uitwedstrijd tegen Ajax is altijd speciaal", zegt Verschueren in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het is ook de enige topclub in Nederland waar ik nog nooit van heb kunnen winnen. Maar dit weekend maken we volgens mij echt kans. De Nederlandse competitie is dit seizoen bijzonder onvoorspelbaar en de topclubs laten veel punten liggen."

Verschueren speelde in de jeugd bij Lierse SK, Westerlo en OH Leuven, maar wist in België niet door te breken en vertrok naar NAC Breda. "Een woelige club met veel trainerswissels en een onrustige bestuurskamer", blikt hij terug. "Maar in mijn eerste seizoen promoveerden we onder Stijn Vreven onverwacht naar de Eredivisie. Mijn carrière in Nederland was meteen gelanceerd. We pakten de promotie op het veld van NEC. Ik was al dronken na de busrit van Nijmegen naar Breda. Ik denk dat er wel 20.000 fans ons stonden op te wachten aan het stadion van NAC. Een onvergetelijk feest."

Na vier seizoenen bij NAC keerde Verschueren terug naar België, waar hij anderhalf jaar bij Lommel speelde. Nu is hij terug in de Eredivisie en draait de Belg verrassend goed met Sparta Rotterdam. Of een debuut bij de Rode Duivels zelfs tot de mogelijkheden behoort? "Op enkele fans van Westerlo en Lommel na denk ik niet dat er veel mensen in België mij nog kennen", meent Verschueren. "Ik ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat de Belgische voetbalbond mijn prestaties niet langer op de voet volgt. Tegenwoordig moet je in de Premier League uitblinken om in aanmerking te komen voor een selectie bij de Rode Duivels."

"Ik ben daar dus absoluut niet mee bezig", vervolgt hij. "Ik heb de droom weliswaar nog niet volledig opgeborgen. Andries Noppert zat in mijn periode bij NAC op de bank, Jorn Brondeel was toen onze eerste doelman. Maar twee maanden geleden stond Noppert in de kwartfinales van het WK wel oog in oog met Lionel Messi. Alles kan in het voetbal. Maar laat ons met Sparta maar eerst eens proberen te winnen van Ajax", knipoogt de Belg.

Lees meer:
0 reacties