Balard verklaart transfer naar NAC: "Ideale transfer voor mij"

Max Balard in duel
Max Balard in duel Foto: © BSR Agency

Max Balard heeft zijn eerste minuten voor NAC in een oefenduel inmiddels gemaakt. In gesprek met BN DeStem verklaart hij zijn transfer.

"De transfer naar NAC was eigenlijk heel snel afgerond. Toen het rond was, ben ik vanuit Australië gelijk op het vliegtuig gestapt. Het was een lange en toch wel beetje vermoeide reis als ik nu terug denk", vertelt hij na zijn debuut tegen Madese Boys.

Even wennen? Nee hoor, zo vertelt Balard. "De jongens hebben mij goed opgevangen en ik heb me op mijn gemak aan iedereen kunnen voorstellen. Ze hebben ook allemaal interesse in mij getoond. Het is voor mij heel fijn om me direct thuis te voelen en dat me dat zo gemakkelijk is gemaakt."

De bekroonde sterspeler van de Australische kampioen Central Coast Mariners is zeer blij met zijn transfer naar NAC. "Ik heb er een tijdje met mijn familie over gepraat, want ze betekenen veel voor mij. Ze waren wel een beetje verdrietig dat ik zover van huis ging, maar ze zijn ook heel erg blij dat ik deze stap mag maken."

De 1.78 meter lange Balard heeft weloverwogen gekozen voor het Nederlandse voetbal en de eredivisie. "Het is voor mij een goede stap om mijzelf verder te ontwikkelen als mens en als voetballer. Ik wil zo hoog mogelijk voetballen, dus ik denk dat dit een ideale transfer voor mij is. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van NAC."

Lees meer:
0 reacties