'Bestuurscrisis bij NAC': "Pierre vindt dat ook een aantijging"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Er heerst een 'immense bestuurscrisis' bij NAC, zo stelt Yadran Blanco in De Gegenpressing Podcast van BN DeStem. Het incident met John Karelse en de nasleep daarvan zorgt voor veel onrust binnen de Bredase club.

Na de wedstrijd tegen TOP Oss vloog Karelse perschef Alex Knook aan. De teammanager kreeg uiteindelijk een officiële waarschuwing, maar NAC had eigenlijk andere plannen. "Het managementteam van NAC is zaterdag gaan zitten met John Karelse en daarna met zijn vieren, met Eric Mathijsen, Edgar Mol, Léon Aerssen en Peter Maas", weet Blanco te melden.

De clubwatcher vervolgt: "Ze kwamen unaniem tot het besluit dat Karelse op non-actief moest worden gesteld. Hij mocht zondag niet meer naar het trainingscomplex in Zundert komen en maandag niet bij de wedstrijd tegen Roda JC."

Uiteindelijk werd Karelse niet op non-actief gesteld: "Het managementteam heeft vervolgens informatie ingewonnen bij de RvC. Ze wilden op die manier een zo breed mogelijk draagvlak creëren. Zo is er een persbericht opgesteld met quotes van Karelse over zijn afscheid. Daarin zegt hij dat het allemaal betreurt."

Blanco: "Het was exit Karelse. Zaterdagavond zei de RvC plotseling: we gaan Karelse helemaal niet op non-actief zetten. Dat komt doordat perschef Knook geen belastende verklaring heeft afgelegd. Dat vinden wij geen aanleiding om iemand te ontslaan." De journalist ziet door het feit dat de directie van NAC is overruled door de RvC de problemen opstapelen bij De Parel van het Zuiden.

"Door deze situatie kamt NAC met een immense bestuurscrisis. Het is een kwestie van tijd totdat dit gaat exploderen. Het managementteam voelt zich namelijk niet meer serieus genomen. Ik heb Pierre van Hooijdonk ook nog gevraagd of hij begrijpt dat mensen reppen over vriendjespolitiek. Dat begrijpt hij totaal niet, hij vindt het ook een aantijging. Pierre wast zijn handen min of meer in onschuld en vindt niet dat hij erop moet worden aangesproken dat hij Karelse in het zadel heeft geholpen", aldus Balnco.

Lees meer:
0 reacties