'Bij NAC kreeg ik voor het eerst van m'n leven mijn loon op tijd''

Jorn Brondeel is nu al weer een paar maandjes weg uit Breda, maar nog altijd spreekt de doelman vol lof over zijn periode bij de Bredase club. Vooral de verschillen met zijn ervaringen in België springen eruit. “NAC is in alle opzichten goed voor mij geweest”,  stelt de doelman in de Twentsche Courant Tubantia.

“Noemen jullie in Nederland NAC een chaosclub? Mijn ogen gingen er juist open, ik wist niet wat ik meemaakte”, gaat de 23-jarige keeper verder. “In Nederland hoeven ze echt niet tegen het Belgische voetbal op te kijken. Voor het eerst in mijn loopbaan kreeg ik bijvoorbeeld mijn loon op tijd. Bij Antwerp kreeg je je geld van 25 juli op 25 augustus. Ik had ook nog nooit zo'n schone kleedkamer gezien, om maar eens wat te noemen.”

Het verschil tussen zijn toen nieuwe club NAC en de club waar Brondeel vandaan kwam, Lierse, is groot. “In Nederland heeft een club een rvc die alles controleert, maar in België is het heel normaal dat één man alles bepaalt. Bij Lierse was dat een Egyptenaar. Na een tijdje kwam ik in de basis, maar na een half jaar kwam er een koerswijziging, waardoor er alleen maar ervaren spelers werden gehaald. Om aan te geven hoe raar de voetballerij soms is: op de dag dat ik een nieuw contract voor vier jaar bij Lierse tekende, reed ik naar Breda om daar mijn handtekening te zetten onder een verhuurovereenkomst bij NAC.”

Brondeel was nooit echt een trainingsbeest. “Ik had altijd het gevoel dat ik aan de wedstrijden genoeg had. Ik vond het ook heel normaal om na de trainingen meteen naar huis te gaan. Ik weet nog dat we vlak voor de kerst zaten en dat ik alle spelers weg zag gaan van de club. Maar Jelle ten Rouwelaar (keeperstrainer, red.) zei: 'Niks ervan. De keepers gaan naar buiten en trainen door'. Op dat moment baalde ik, maar het kwartje viel in de eerste wedstrijd na de winterstop, toen ik uit bij Jong Utrecht een strafschop pakte. Ik wist op dat moment dat ik die bal nooit had gepakt zonder die extra arbeid vlak voor de kerst. Jelle heeft me geleerd dat je met minimale inspanningen slechts het minimale bereikt. Mijn mindset is sindsdien volledig veranderd", besluit de jonge doelman.

Lees meer:
0 reacties