"Blijkbaar mag je niet meer juichen, want dan gebeurt dit"

Spelers Willem II worden bekogeld
Spelers Willem II worden bekogeld Foto: © Pro Shots

De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II werd vrijdagavond definitief gestaakt. Nadat de bezoekers scoorden, werden zijn door een aantal NAC-supporters bekogeld met bier.

Bij Willem II heerste er na afloop ongeloof. "Dit is uiteraard teleurstellend", stelt trainer Reinier Robbemond bij ESPN. "Het had een mooie avond moeten worden, een van de mooiste van het seizoen misschien wel. Nu eindigt het in mineur." Doelpuntenmaker Elton Kabangu baalt. "Blijkbaar mag je niet meer juichen, want dan gebeurt dit. Het is duidelijk dat het een keertje over moet zijn. Waar stop je anders?"

Wel konden ze zich vinden in de beslissing van scheidsrechter Jeroen Manschot om gelijk te stoppen. "Dit zijn de regels, die zijn naar iedereen gecommuniceerd. Dan is het afwachten of de scheidsrechter ernaar handelt, maar hij hield zich terecht aan de regels", meent Robbemond. "De scheidsrechter had geen keuze. Ik vind het terecht dat de KNVB nu ingrijpt bij dit soort momenten", vindt ook Wessel Dammers.

"Eigenlijk is dit ongelooflijk triest", gaat de verdediger door. "We kunnen niet eens juichen bij de cornervlag, want dan wordt er van alles gegooid. Een trieste bedoening. We kunnen moeilijk zeggen dat een uitploeg nergens meer mag juichen, dat gaat nergens over."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties