BN DeStem: 'NAC gaat voor succesvolle Belg als nieuwe trainer'

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens Foto: © Orange Pictures

NAC Breda is op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen. Die zoektocht gebeurde ook buiten onze landsgrenzen en in België is de club gestuit op een topkandidaat: Carl Hoefkens.

De Belgische oefenmeester moet de club de komende jaren gaan leiden, zo weet BN DeStem. Uit België komen geruchten dat Hoefkens na het weekend wordt gepresenteerd als opvolger van Jean-Paul van Gastel. De 45-jarige Hoefkens werkte de afgelopen jaren in de top van België.

Bij Club Brugge, waar hij vier jaar speelde, ging hij ook aan de slag als trainer. Eerst bij verschillende jeugdteams, later als assistent. Uiteindelijk wordt Hoefkens aangesteld als hoofdtrainer. Met Blauw-Zwart schreef hij geschiedenis: hij werd de eerste trainer die met Club weet te overwinteren in de Champions League.

In de winterstop werd hij uiteindelijk alsnog ontslagen bij Club Brugge. Een ruim jaar later werd Hoefkens binnen een half seizoen op straat gezet bij Standard Luik. Na een sabbatical van een klein halfjaar moet Hoefkens zijn jawoord geven aan NAC. "In Breda moet hij de komende jaren het voetbalproject gaan leiden en de club met aantrekkelijk voetbal tot een vaste bespeler van de eredivisie laten uitgroeien", zo wordt er geschreven.

Lees meer:
0 reacties