Botteghin lovend: "Ik denk dat hij de juiste man is voor NAC"

Eric Botteghin
Eric Botteghin Foto: © Pro Shots

Eric Botteghin speelde tussen 2015 en 2021 voor Feyenoord. Hier kreeg de Braziliaanse verdediger ook enkele jaren te maken met Jean-Paul van Gastel. Hij is de nieuwe trainer van NAC, de oude club van de verdediger.

"Buiten het veld, als je hem spreekt, is het een rustige man", begint Botteghin over Van Gastel tegenover BN DeStem. "Maar op het veld is hij fanatiek. Jean-Paul deed bij ons vaak de veldtrainingen. Hij laat je niet slapen, elke dag moet je scherp trainen. Ook was hij vaak specifiek met ons, de laatste linie, bezig."

"Ik heb altijd een goede band met hem gehad", vervolgt de Braziliaanse verdediger. "Tactisch is hij heel sterk, dat merkte je aan de analyses die hij maakte van onze tegenstanders. Hij wist precies wat we moesten doen. Natuurlijk is hoofdtrainer wat anders dan assistent, maar hij heeft heel veel ervaring, ook als speler. En hij heeft met mensen als Giovanni van Bronckhorst, Jaap Stap en Ronald Koeman gewerkt."

"Ik denk dat hij klaar is voor deze rol. Zeker bij NAC. Ik denk dat hij de juiste man is voor NAC. Ik hoop dat hij succes zal hebben en de club terugbrengt naar de eredivisie, waar ze horen", besluit de huidige aanvoerder van Ascoli.

Lees meer:
0 reacties