BREAKING | NAC Breda begint vrouwenteam: "Mooie ontwikkeling"

Een bal met het logo van NAC Breda
Een bal met het logo van NAC Breda Foto: © Pro Shots

NAC Breda zal vanaf het seizoen 2024/25 toetreden tot de Vrouwen Eerste Divisie. Daarmee komt de wens van de club uit Breda, het vrouwenvoetbal omarmen, uit. Het plan van De Parel van het Zuiden is inmiddels goedgekeurd door de KNVB, waardoor het debuut van NAC in het vrouwenvoetbal een feit is.

"De afgelopen maanden heeft de club zich breed georiënteerd op de nieuwe loot aan de club, is het nodige werk reeds verzet en zijn vorderingen gemaakt. Op basis hiervan is het ingediende plan door de KNVB positief beoordeeld", zo meldt de club woensdag. Pia Rijsdijk, voormalig speelster van onder meer Feyenoord en ADO Den Haag, gaat aan de slag als manager vrouwenvoetbal.

NAC zal instromen in de Eerste Divisie, met de ambitie om te promoveren naar de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Er komt aankomend seizoen een promotie/degradatieregeling tussen de Azerion Eredivisie Vrouwen en de Vrouwen Eerste Divisie", geeft Rijsdijk aan. "Dat vinden wij een mooie ontwikkeling binnen het vrouwenvoetbal. Een plek in de Eredivisie Vrouwen zal dus alleen mogelijk zijn op basis van sportieve gronden."

"Een club moet algeheel kampioen worden om te kunnen promoveren. Wij als NAC Breda zijnde hebben de ambitie om in de Eredivisie Vrouwen terecht te komen. Alles op zijn tijd, maar in de sport ga je voor het hoogst haalbare. Dus daar werken we naar toe", aldus Rijsdijk. NAC heeft inmiddels al een beeld van hoe de selectie eruit moet komen te zien. Nu kunnen er ook concrete gesprekken gevoerd worden over de invulling van selectie en staf.

"Financieel gezien staan we volledig apart", zegt Rijsdijk. "We zoeken eigen, nieuwe sponsors, zogezegd nieuw geld. We horen intens bij NAC, zullen de cultuur van de club net zo uitdragen als het mannenelftal doet, maar we opereren autonoom in alles. We gaan de club substantieel versterken.”

Lees meer:
0 reacties