Burgemeester baalt van vuurwerk bij promotiefeest NAC: "Achteloos"

Paul Depla
Paul Depla Foto: © Pro Shots

De burgemeester van Breda, Paul Depla, baalt dat NAC-fans vuurwerk hadden meegenomen naar P5 en een dag later naar de huldiging op de Grote Markt van Breda.

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft de burgemeester in duidelijke taal aan wat hij ervan vindt. “Gevaarlijk, ondoordacht en achteloos. Ze denken dat het sfeerverhogend is, maar ze brengen andere bezoekers in gevaar”, liet hij weten in een brief aan de raad over de gang van zaken rond het play-offs-duel tegen Excelsior en bij de huldiging.

Uiteindelijk waren er 35 mensen die brandwonden opliepen tijdens deze evenementen. Daar baalt Depla van. Hij gaat nadenken over de vraag hoe dit risico beperkt kan worden. Hij doet dit in overleg met andere betaaldvoetbalgemeenten en de KNVB.

Het is echter lastig om het te voorkomen. “Door het vrij toegankelijke karakter is het heel lastig om controles uit te voeren op vuurwerk.” Dat was op de Grote Markt dan ook te merken. Er zijn door de politie in totaal 120 fakkels ingenomen, maar dat was dus lang niet alles.

Lees meer:
0 reacties