Casper Staring waarschuwt NAC: "We moeten bij de les blijven"

Casper Staring
Casper Staring Foto: © BSR Agency

Casper Staring vindt dat de finale van de play-offs nog niet beslist is na de eerste wedstrijd. In Breda won NAC met 6-2 van Excelsior.

Een sleutelmoment in de wedstrijd was de tweede rode kaart voor de Kralingers. Daarna liep NAC van 3-2 uit naar 6-2. “We hadden er zelfs nog meer kunnen maken”, vertelt Staring tegenover BN De Stem. Toch weigert de middenvelder te zeggen dat de finale al beslist is. Daarvoor gebruikt hij een voorbeeld uit de Duitse nacompetitie van dit seizoen. “Kijk naar Bochum - Fortuna Düsseldorf in Duitsland, ook een finale voor promotie/degradatie. Düsseldorf wint de eerste wedstrijd met 0-3 en gaat er vier dagen later thuis met 0-3 af, verliest de penaltyserie en grijpt naast promotie. Er kan van alles gebeuren. Wij moeten bij de les blijven.”

Ook wijst hij op de goede resultaten van de Rotterdammers. De Kralingers wonnen namelijk in de Eredivisie met 4-0 van FC Volendam en Heracles. In de halve finale van de play-offs werd ADO Den Haag met 7-1 verslagen. “Wij hebben nog negentig lange minuten te gaan. En zo makkelijk als dat ze bij ons vielen, kan dat ook bij hen gebeuren. Excelsior is echt wel een goede ploeg, dat zag je tegen ADO. Heel wat spelers zullen stappen gaan maken. Excelsior zal het voetballend blijven proberen, terwijl ze eigenlijk opportunistisch moeten spelen om snel te scoren,” aldus Staring.

De controlekamer van NAC wijst verder op de recente 4-0-zeges van Excelsior in de Eredivisie op FC Volendam en Heracles en de 7-1 tegen ADO Den Haag in de halve finale van de play-offs. “Wij hebben nog negentig lange minuten te gaan. En zo makkelijk als dat ze bij ons vielen, kan dat ook bij hen gebeuren. Excelsior is echt wel een goede ploeg, dat zag je tegen ADO. Heel wat spelers zullen stappen gaan maken. Excelsior zal het voetballend blijven proberen, terwijl ze eigenlijk opportunistisch moeten spelen om snel te scoren”, aldus Staring.

Lees meer:
0 reacties