Celstraf geëist tegen Vloet: "Had drie glazen sterke drank op"

Rai Vloet moet vrezen voor een jarenlange gevangenisstraf. De officier van justitie heeft maandag een celstraf van 3,5 jaar geëist tegen de oud-NAC'er voor de zwaarste vorm van dood door schuld met de dood van de 4-jarige Gio Roos tot gevolg.

Vloet erkende in de rechtbank in Haarlem dat hij op 14 november 2021 had gedronken toen hij een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A4 bij Hoofddorp. "Ik ben er zelf verantwoordelijk voor", tekent De Telegraaf op uit de mond van Vloet, die 203 kilometer per uur gereden zou hebben. "Ik was aan het stoeien met de cruise control." "Ik had twee of drie glazen sterke drank op", aldus Vloet. "Voorafgaand aan het ongeluk was ik op een feestje in Amsterdam, dat na een uur vroegtijdig werd beëindigd. We zouden slapen in een hotel in Amsterdam, maar maakten een nieuw plan en zouden naar Rotterdam rijden. Zonder nadenken stapten we de auto in en ging ik rijden. Na de tunnel gingen we de trajectcontrole in en was ik bezig met de cruisecontrol goed in te stellen op 130."

De OvJ eist een gevangenisstraf van 3,5 jaar tegen voetballer Rai #Vloet voor de zwaarste vorm van dood door schuld met de dood van de 4-jarige Gio Roos tot gevolg. "Hij reed met een absurde snelheid." En ook ontzegging van de rijbevoegdheid voor 4 jaar. — Saskia Belleman (@SaskiaBelleman) March 20, 2023

Lees meer: