"De Bomber van Breda had allang weer bij NAC moeten spelen"

Alex Schalk in dienst van Servette
Alex Schalk in dienst van Servette Foto: © Pro Shots

Alex Schalk is helemaal op zijn plek in Japan bij Urawa Red Diamonds. De oud-speler van NAC Breda heeft echter een contract dat eind deze maand afloopt, waardoor een terugkeer naar Nederland lonkt.

"De Bomber van Breda had allang weer bij NAC moeten spelen", zegt zijn ploeggenoot Bryan Linssen in Voetbal International. Schalk twijfelt. "Misschien is dit wel het moment. Maar ik weet niet. Ik heb wel ervaring en kwaliteiten, ik denk dat ik een grote meerwaarde ben voor een middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie, met alle respect. Dan moet die waardering er ook wel zijn, snap je? Niet qua financiën, ik weet dat mijn huidige contract niet geëvenaard kan worden. Hoe kan ik dit nou het beste verwoorden?"

Linssen probeert zijn ploeggenoot te helpen. "Hij zou dolgraag naar NAC willen, dat is zijn thuis. Maar hij kan ook nog makkelijk mee bij zoveel clubs in de Eredivisie. Ik vind NAC te laag voor Alex. Heb ik hem ook gezegd. Maar hij vindt het lastig", aldus Linssen. Schalk: "NAC is mooi, maar de Eredivisie blijft trekken. Een club als Heracles zou ook niet verkeerd zijn."

Lees meer:
0 reacties