'De club en de supporters voelen zich echt bevrijd van de Jupiler League''

Giovanni Korte wist voor de tweede keer in zijn nog prille loopbaan te promoveren via de play-offs. Eerder lukte het hem met FC Dordrecht en nu met NAC werd via dezelfde weg de Eredivisie bereikt.

In gesprek met het Algemeen Dagblad klinkt Korte nog steeds wat schor. "Maar man, het was ook een gekkenhuis. Het promotiefeest op P5 op zondagavond, de huldiging op de Grote Markt, ongelooflijk wat een mensen en wat een sfeer. De club en de supporters voelen zich echt bevrijd van de Jupiler League."

Korte ontpopt zich als specialist op het gebied van promoties via de play-offs. In 2014 deed hij namelijk hetzelfde als nu met NAC, maar toen met FC Dordrecht. "Er zijn absoluut parallellen", stelt Korte.

"Ook toen scoorde ik in het beslissende tweede duel de 3-1, net als afgelopen zondag in Nijmegen. Met FC Dordrecht hadden we toen een geweldig seizoen in de competitie gedraaid, maar net naast de titel gegrepen. De promotie kwam er toch. Voor NAC gold eigenlijk hetzelfde: we hadden het misschien niet meer verwacht."

Lees meer:
0 reacties