'De jaren dat er veel spelers van boven de dertig in een selectie zaten, zijn weg''

Rob Penders is tegenwoordig assistent-trainer van NAC Breda en rechterhand van hoofdtrainer Stijn Vreven. Het clubicoon ziet dat de selectie tegenwoordig heel anders in elkaar zit dan in zijn tijd als voetballer. “De jaren dat er veel spelers van boven de dertig in een selectie zaten, zijn weg. Tijden zijn veranderd”, vertelt hij in de Voetbal International.

De 41-jarige Penders ziet dat de spelers in de eredivisie en ook bij NAC steeds jonger worden, ook omdat er veel jonge spelers gehuurd worden van rijke buitenlandse clubs. Moeite heeft hij daar echter niet mee. Penders kan goed met de jonge generatie omgaan en accepteert dat er zogenaamde generatiekloofjes zijn.

“In de emotie kon ik spelers tijdens trainingen of wedstrijden echt verschrikkelijk op hun kloten geven. Dan dacht ik een half uur later: Had dat niet anders gekund? Maar als spelers in mijn ogen hun taken niet uitvoerden en er dus niet alles aan deden om te winnen, ook tijdens een partijtje, dan kregen ze dat te horen. Als aanvoerder kon ik dat doen, als trainer moet je daar toch een stuk voorzichtiger en rationeler in zijn”, aldus de assistent.

De oud-verdediger is een belangrijke cultuurbewaker van NAC. Hij is ondanks kritiek en spot van buitenaf, blij met de samenwerking met Manchester City. “NAC móét en zál altijd NAC blijven. Ikzelf ben alleen maar positief. Het zijn hartstikke betrouwbare mensen, die het beste voor hebben met de spelers, en dus ook met NAC.”

“Mede dankzij die jongens zijn we terug in de Eredivisie”, gaat hij verder. “Bovendien kunnen we zó veel van Manchester City leren. Het is niet zo dat we alleen maar een aantal spelers per jaar in onze maag gesplitst krijgen. Ik zie de samenwerking als een pure plus.”

Lees meer:
0 reacties