"De kans bestaat dat Sydney van Hooijdonk snel kritiek krijgt"

Sydney van Hooijdonk
Sydney van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Sydney van Hooijdonk liet zichzelf afgelopen seizoen zien bij SC Heerenveen. Het zorgde voor complimenten voor de spits, die ook wel vaak kritiek kreeg.

"Terugkijkend op Heerenveen was hij heel positief en blij over hoe het daar was gegaan, maar er is daar ook een periode geweest dat er wat gemor op de tribune was. Bij NAC, kind van de club, vader een groot verleden bij NAC, maar het is nou niet zo dat hij daar is weggegaan en dat iedereen stond te klappen van 'goh, dit is allemaal op een leuke en goede manier afgehandeld'", zegt Tim Tempelaars bij Voetbal International.

"Er zit ook wel een kant aan, dat de kans bestaat dat hij snel kritiek krijgt", vervolgt de journalist. "Dat heeft waarschijnlijk te maken met zijn manier van spelen." Of Van Hooijdonk daardoor ook minder interessant is voor de top zes clubs in Nederland? "Hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Als je top zes, top zeven Eredivisie neemt, dan komen die natuurlijk wel heel veel in de zestien. Maar... Het is niet iemand die heel erg makkelijk in de combinatie meevoetbalt. Dat maakt het wel moeilijk."

Tempelaars vervolgt: "Ik kan me ook wel voorstellen dat dit voor kamp Van Hooijdonk een streep door de rekening is", doelt hij op de boodschap vanuit Bologna dat de spits niet meegaat op trainingskamp. "Waar hij gaat uitkomen, hangt ook van Bologna af. Die Italiaanse clubs hebben onderling zoveel lijntjes lopen. De vraag is wel of hij dat moet willen en of hij het überhaupt wil, want dat zijn clubs die niet constant in de zestien van de tegenstander spelen."

Lees meer:
0 reacties