Derksen informeerde bij NAC over Steijn: "Daar gaat het om"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn en Pierre van Hooijdonk staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar. Johan Derksen weet inmiddels waar de vete tussen de twee vandaan komt.

Zondagavond beschuldigde Van Hooijdonk dat de Ajax-trainer in zijn NAC-tijd betrokken was bij duistere deals met zaakwaarnemers. "Ik heb er even achteraan gebeld, wat er nou daadwerkelijk van waar is, al die geruchten", begint Derksen bij Vandaag Inside. "Het komt vandaan bij de groepering 'oud-NAC'. Bij NAC heb je een groep oud-spelers en die zijn het nooit eens met de trainer, nooit eens met de technisch directeur, en die hebben natuurlijk een beetje de kant gekozen van Pierre."

Van Hooijdonk zou boos zijn dat zoon Sydney weinig speeltijd kreeg. "Die kwamen tot de conclusie dat er te veel Hagenezen onder die trainer in Breda speelden", weet Derksen. "Dat was natuurlijk pijnlijk. En daar gaat het om." Het zou gaan om Lex Immer, Thom Haye en Dion Malone.

Steijn eist een rectificatie van Van Hooijdonk. Derksen denkt dat de analist klem zit. "Hij kan zich er niet onderuit wurmen, want hij is gewoon schuldig", legt hij uit. "Hij had veel beter kunnen doen wat Steijn heeft gezegd: 'Van Hooijdonk is een lul.' Zo'n woord had Van Hooijdonk ook kunnen gebruiken, maar je moet niet zeggen dat hij een oplichter is."

Lees meer:
0 reacties