Dessers twijfelde over NAC: ''Als ik misluk, zit mijn carrière erop''

Cyriel Dessers was enorm belangrijk voor NAC Breda afgelopen seizoen. Inmiddels is de aanvaller overgestapt naar Utrecht, maar het scheelde niet veel of hij had nooit bij NAC gespeeld.

''Eigenlijk had ik weinig zin om naar tweede klasse in Nederland af te zakken'', vertelt hij eerlijk in Voetbal International. ''Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: ‘Als ik misluk, zit mijn carrière erop.’ Ik heb er heel lang over gesproken met mijn entourage en we zijn tot de conclusie gekomen dat ik naar een club moest gaan waar ik de nummer één zou zijn. Bij NAC kreeg ik die garantie.''

Dessers geeft aan dat hij meteen een goed gevoel had bij NAC. ''Bij NAC, een ploeg die dominant wil spelen, zou ik meer kunnen scoren en mezelf op die manier in de picture zetten. Je kan je niet voorstellen welke clubs er naar NAC komen kijken. De scoutingslijst die de technisch directeur mij eens liet zien, is om van achterover te vallen. Clubs uit de Serie A, de Bundesliga, de tweede Bundesliga, de Championship… Bij een Belgische middenmoter krijgen ze dat soort clubs wellicht minder vaak op bezoek.''

Inmiddels is de spits overgestapt naar de Domstad. Met deze overstap is hij erg tevreden. ''Utrecht is op sportief vlak de perfecte stap voor mij. Vorig seizoen was het de enige ploeg die Feyenoord, Ajax en PSV een beetje kon volgen en stilaan wil het bestuur die clubs gaan aanvallen. Erik ten Hag, die bewust bij Utrecht bleef ondanks interesse van Club Brugge en Ajax, staat in Nederland als toptrainer bekend. De rest van het plaatje klopt ook: het stadion, de supporters, de stad.

Lees meer:
0 reacties