Deze oud-spelers van NAC maken kans op deelname aan het EK 2024

Bart Verbruggen
Bart Verbruggen Foto: © BSR Agency

Komende zomer staat er een nieuwe editie van het Europees kampioenschap voetbal voor mannen op het programma. Deze zeventiende editie van het prestigieuze toernooi vindt dit keer plaats in Duitsland. Voor de fans van NAC kan het een interessante zomer worden, omdat enkele oud-spelers van de club uit Breda mogelijk van de partij zullen zijn in Duitsland. In dit artikel zullen we beschrijven welke landen en spelers je hiervoor in de gaten zult moeten houden.

Een ervaren international met een groot NAC verleden

De eerste speler die we zullen benoemen is Angeliño. De 27-jarige linksback heeft de afgelopen seizoenen moeite gehad met het halen van een hoog niveau, maar lijkt nu op de weg terug. In de eerste seizoenshelft werd hij door RB Leipzig verhuurd aan Galatasaray en in de tweede seizoenshelft aan AS Roma. Hier kan hij zich mogelijk in de kijker spelen voor het Spaanse elftal. De volgende oud-speler van NAC om in de gaten te houden is Nemanja Gudelj. De 32-jarige verdediger komt tegenwoordig uit voor Sevilla en lijkt gewoon met zijn land Servië naar het EK te gaan. Met ruim zestig interlands achter zijn naam, lijkt alleen een blessure een plekje op het EK te kunnen voorkomen.

Het Nederlands elftal met een NAC-tintje

Bij het Nederlands elftal zijn er ook enkele namen met een NAC verleden. In de laatste voorlopige selectie van Ronald Koeman zijn doelmannen Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) opgenomen. Voor Andries Noppert, die ook een verleden heeft bij NAC, lijkt het EK er niet meer in te zitten nu hij zijn plek onder de lat bij SC Heerenveen kwijt is. Verder zullen ook talenten als Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion) en Sydney van Hooijdonk (Norwich) in de gaten gehouden worden, maar dit EK lijkt nu nog te vroeg voor ze te komen. Als we kijken naar de selecties lijkt het Nederlands elftal echter geen kanshebber voor de eindzege. Landen als Engeland en Frankrijk worden gezien als de absolute favorieten. Het lijkt dus niet realistisch dat komende zomer een oud-speler van NAC het EK zal winnen en de beker boven zich mag houden. Met behulp van de leovegas promotiecode kun je met behulp van deze informatie ook nog eens een zakcentje verdienen.

In het verleden is al vaker gebleken dat NAC een kweekvijver is voor talentvolle spelers. Ook komende zomer zou dit zomaar eens zichtbaar kunnen worden op het EK in Duitsland. Nemanja Gudelj is een van de spelers die zich in ieder geval zal laten zien, zolang hij niet geblesseerd raakt. De 32-jarige routinier speelde al zestig interlands voor Servië en dit land heeft zich ook geplaatst voor het EK in Duitsland. Het EK is dus interessant om te volgen voor de gemiddelde fan en zeker als je ook nog geïnteresseerd bent in oude helden van je favoriete club. We gaan het zien van 14 juni tot 14 juli in Duitsland.

Lees meer:
0 reacties