Dijkhuizen krijgt schrik van zijn leven: "Heel rare gewaarwording"

Marinus Dijkhuizen tijdens ADO-Excelsior
Marinus Dijkhuizen tijdens ADO-Excelsior Foto: © Pro Shots

Dat de finale van de play-offs tussen ADO Den Haag en Excelsior een bizarre was, was al duidelijk. Maar niet alleen binnen de lijnen was het een gekkenhuis, ook buiten de lijnen was het een vreemde avond. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kreeg de schrik van zijn leven toen er een ADO-fan plaats had genomen op zijn trainersstoel.

Tijdens de kraker in Den Haag schrok de oefenmeester enorm toen er ineens iemand op zijn stoel was gaan zitten. "Echt bizar", zegt Dijkhuizen, die zich ineens moest focussen op zijn veiligheid in plaats van de tactiek van zijn elftal.

"Ik hoorde later dat het een medewerker van het kantoor was bij ADO. Hij stond later weer gewoon in de spelerstunnel. Die man was niet helemaal fris, echt heel raar. Ik schrok me echt dood, want ik kon ook geen contact met hem krijgen. Hij was echt een soort emotieloos. Een heel rare gewaarwording", legt Dijkhuizen uit aan De Telegraaf.

Toch was dit nog niks in vergelijking met de ongeregeldheden na de wedstrijd. ADO-'fans' renden richting zowel de spelers als richting de supporters van Excelsior. De gezinnen in het uitvak werden bestookt met vuurwerk. Voor mij was het zorg om zo snel mogelijk iedereen op tijd die spelerstunnel in te krijgen", aldus de voormalig NAC-trainer.

"Mijn broer stond in het uitvak. De stewards gaan niemand tegenhouden, maar ik vind het onbegrijpelijk dat de ME er niet tussen is gaan staan toen de mensen al over de boarding dreigden te komen", aldus Dijkhuizen die vindt dat de KNVB daar iets aan te doen. Uiteindelijk is iedereen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen en heeft Excelsior in de kleedkamer en later in het Van Donge & De Roo Stadion een feest kunnen vieren.

Lees meer:
0 reacties