Dion Malone uit vertrekwens: "Het is een grote chaos gebleken"

Dione Malone
Dione Malone Foto: © Pro Shots

Dion Malone trekt de deur bij NAC achter zich dicht. Hij wil vertrekken en elders een nieuwe start maken. Het seizoen van NAC kan hij kort en bondig samenvatten: “Een grote chaos.”

Moeizaam seizoen

Het vertrek van Maurice Steijn in juni vorig jaar en de verkoop van de club is volgens Malone het startsein geweest voor een treurig seizoen. “Je begint met een achterstand aan het seizoen. Uiteindelijk wordt Edwin de Graaf de nieuwe trainer. Zijn eerste klus als hoofdcoach. Wat ik zeg: Het is een grote chaos gebleken. Voor de club en de mensen die de club liefhebben, hoop ik echt dat er verandering komt.”

“Ik volg de media niet zo”, vervolgt de verdediger in BN DeStem. “Maar als je hoort wat er allemaal gebeurt. Drie keer is geprobeerd om de club over te nemen. Nog steeds is er geen duidelijkheid. Vorig jaar vond ik al best zwaar, maar dit was ook een slopend seizoen. Als NAC wil je ergens voor strijden. Het hele jaar is het net niet geweest. Steeds weer hadden we een terugval. Met deze groep is het net te weinig. Dat voelde je het hele seizoen al.”

Vertrekwens

Ondanks zijn doorlopende contract heeft Malone een vertrekwens. “Ik heb nog een jaar contract bij NAC, maar ik ga zeker om de tafel zitten. Ik weet niet met wie, maar ik moet om de tafel. Zelf heb ik namelijk mijn gedachten erover, maar ik weet niet hoe de club erin staat. Ik heb hier twee loodzware seizoenen meegemaakt. De zwaarste uit mijn carrière. Als ik heel eerlijk ben, voel ik mij niet honderd procent op mijn plek. Dat heeft met heel veel dingen te maken. Dat zal ik ook intern bespreken.”

Malone wil niet zeggen waarom hij zich niet op zijn plek voelt in Breda: “Ik ga het niet benoemen. Het heeft geen zin om daarover te praten. Ik kan voor mezelf zeggen, ook al hebben andere mensen het misschien anders gezien, dat ik alles heb gegeven. Misschien was het niet altijd goed genoeg. Dat kan. Maar ik weet van mezelf dat ik, met de jonge ploeg die we hebben, er heel veel energie in heb gestopt om er toch iets van te maken. Dat hoeft niet naar buiten te komen.”

Malone wil ook niet zeggen of hij waardering mist. “Ik heb die nooit gevoeld. Soms was het positief, vaak wat negatief. Nu is er weer een incident geweest bijvoorbeeld. Sem Steijn maakt een doelpunt. Ik zie het langskomen op ESPN, op de site van ADO, maar ik like bewust niks. Ik ben goed met Sem. Dat de achterban hem niet mag, begrijp ik. Ik snap wat er is gebeurd. Maar mag ik daarom niet een foto van hem liken op zijn Instagram? Vervolgens krijg ik berichten als: ‘Je moet je schamen’.”

Voor dit seizoen heeft Malone al overwogen om NAC te verlaten. “Daar heb ik gesprekken over gehad. Alleen is dat niet zo gelopen. Daarna heb ik een periode corona gehad.” Op de vraag of er een grote kans is dat Malone zijn laatste wedstrijd voor NAC heeft gespeeld hoeft de verdediger niet lang na te denken: “Die kans is heel groot.”

Lees meer:
0 reacties