Driessen schrijft NAC nu al af: "Gepromoveerd om te degraderen"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen denkt niet dat NAC volgend seizoen kans maakt om in de Eredivisie te blijven. De club uit Breda promoveerde zondag na vijf jaar terug op het hoogste niveau. 

Hoewel Driessen blij is dat clubs als Willem II en NAC weer in de Eredivisie komen, verwacht hij weinig van laatstgenoemde. "Waar Willem II sportief nog iets kan bijdragen, brengt NAC het hoogste niveau weinig tot niets", schrijft hij in de Telegraaf. "NAC lijkt gepromoveerd om te degraderen. Tegen Excelsior bewees NAC dat het sportief niets te zoeken heeft in de Eredivisie."

De journalist verwacht een lastige klus om de selectie van NAC op niveau te krijgen. "Van de Belgische cultheld Jan Van den Bergh tot de labiele Volendammer Boy Kemper, de uitgerangeerde Cuco Martina en de blinde Noorse stormram Sigurd Haugen, de tranen springen je in de ogen", oordeelt hij. "Aimé Omgba beeldt samen met Dominik Janosek nog iets uit van een rafelige vlag op een modderschuit."

Dat terwijl de club allesbehalve een rustige organisatie is, volgens Driessen. "De club is al jarenlang één van de slechtst geleide profclubs van Nederland. Het doet zelfs de slangenkuil bij het gedegradeerde FC Volendam verbleken. Nergens is het trainersverloop zo groot als in Breda, geen enkele technisch directeur of algemeen directeur is zijn leven zeker in het Rat Verlegh Stadion, iedereen mag zich eigenaar noemen en is er niet één vijfde colonne, maar er zijn wel drie of vier groeperingen die allemaal hun invloed uitoefenen via stromannen in organisatie of via (social) media."

Lees meer:
0 reacties