Duarte keert terug bij amateurs: "Ik wil het plezier terugvinden"

Lerin Duarte bij NAC Breda
Lerin Duarte bij NAC Breda Foto: © Pro Shots

Lerin Duarte speelde in het seizoen 2015/2016 twaalf wedstrijden voor NAC Breda, maar is inmiddels profvoetballer af. De middenvelder sluit aan bij Noordwijk.

Duarte speelde drie seizoenen voor het Griekse Aris Saloniki, maar bij terugkomst in Nederland kwam er maar geen nieuwe profclub. "De tijden zijn veranderd", vertelt hij aan Leidsch Dagblad. "Vroeger kon een oud-speler terugkeren bij zijn oude club, maar dat is niet meer zo. Clubs kiezen eerder voor jong talent."

Mede door een slepende knieblessure speelde Duarte niet veel in Griekenland, waar hij soms gekke dingen meemaakte. "Ik heb een aantal keer moeten wachten op m’n salaris en soms mocht ik niet eens meetrainen. Het was een puinhoop bij die club, het leek een beetje op de maffia. Toch heb ik daar een mooie tijd gehad met m’n gezin. Heerlijk weer en m’n twee kinderen konden naar school. Ik heb er geen moment spijt van."

De middenvelder kijkt met een goed gevoel terug op zijn profcarrière. "Ik ben een jongen uit Spangen. Nooit gedacht dat ik op zestienjarige leeftijd een contract zou tekenen en later met Ajax in de Champions League zou spelen en landskampioen worden. Ik heb geen klagen."

Nu maakt hij dus de overstap naar Noordwijk, mede door Donovan Slijngaard, met wie hij eerder samenspeelde bij Sparta Rotterdam. "Hij belde mij iedere keer om te polsen of ik naar Noordwijk wilde komen. Nu is het er toch van gekomen. Ik heb al wat keren meegetraind. Het zal even duren voordat ik wedstrijdfit ben, maar ik heb gelukkig de hele voorbereiding. Ik wil weer voetballen, bewegen en zie wel hoe het gaat lopen. Ik hou alles opties open. Daarnaast ligt de focus op het gezin. Ik heb m’n handen vol met drie kleintjes thuis."

Lees meer:
0 reacties