Duels NAC definitief zonder publiek: "Blijkt vrijwel onmogelijk"

NAC Breda - Jong Ajax in een leeg Rat Verlegh Stadion
NAC Breda - Jong Ajax in een leeg Rat Verlegh Stadion Foto: © Pro Shots

De Keuken Kampioen Divisie gaat komend weekend 'gewoon' door. Dit is woensdagochtend besloten tijdens het laatste overleg tussen de KNVB en de clubs.

De komende drie weken zal er dus geen publiek welkom zijn bij de wedstrijden. De huidige maatregelen duren tot in ieder geval 4 december. De clubs wilden de speelrondes uitstellen, maar dit gaat dus niet gebeuren.

Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven", laat de KNVB weten op de officiële website. "Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld."

Compensatieregeling

Wel is er bij de clubs hoop dat er na 4 december weer versoepelingen komen. Afgelopen seizoen werd het gehele seizoen ook al voor lege stadions afgewerkt. Wanneer er weer publiek welkom is blijft voorlopig afwachten.

"Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt", aldus de KNVB.

Lees meer:
0 reacties