El Ahmadi : "Dat gaat hij er bij NAC ook in proberen te krijgen"

Karim El Ahmadi als analist
Karim El Ahmadi als analist Foto: © Pro Shots

Jean-Paul van Gastel gaat op maandag zijn debuut maken als hoofdtrainer van NAC. Karim el Ahmadi werkte in het verleden samen met de trainer bij Feyenoord.

"JP was de verbinder. Hij kon echt iedereen raken", vertelt El Ahmadi tegenover Voetbal International. "Ondanks je achtergrond of persoonlijkheid, hij benaderde iedereen op de juiste manier. Maar pas op, want hij was nooit een assistent die er zat voor de gezelligheid. Zelf vond ik het heel prettig dat hij altijd oprecht was. Naar iedereen. Als het niet goed was, dan klapte het er soms op. Hij had echt grote invloed op ons succes."

"Hij was rustig, duidelijk en tactisch zeer sterk. Echt een vakman. Hij leidde veel van de trainingen", vervolgt El Ahmadi. "Dan zat hij er heel kort op. Aan de hand van beelden analyseerde hij mijn spel, kon hij alles verklaren en leerde je enorm veel. Eigenlijk verbaast het me niet dat NAC bij hem is uitgekomen, eerder dat hij niet in de Eredivisie gaat werken, want ik zag toen al dat hij ook succes als hoofdtrainer zou kunnen hebben."

"We zetten altijd vol druk vooruit en zochten het initiatief. Alleen wel met het hoofd. Dat gaat hij er bij NAC ook in proberen te krijgen. Samen met Gio kreeg hij iedereen op één lijn. Ik denk dat NAC en Jean-Paul elkaar als een warme jas passen. Hij weet precies wat er moet gebeuren om bovenin mee te spelen, om finales te winnen en om met druk om te gaan. NAC is als een kleine broer van Feyenoord. Iedereen heeft zijn mening, wil invloed uitoefenen en leeft passievol mee", besluit El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties