Ellery Cairo over tijd bij NAC: "Mensen dachten dat ik dik was"

Ellery Cairo
Ellery Cairo Foto: © Pro Shots

Ellery Cairo zit sinds kort bij de trainersstaf van FC Twente. Hij is een stuk gespierder dan in zijn tijd als voetballer. Tegenwoordig zit hij nog bijna dagelijks in de sportschool, maar niet meer zoveel als vroeger.

"Ik heb niet stilgezeten sinds ik ben gestopt als voetballer. Dat kwam eigenlijk door een trauma. Ik wilde afbouwen bij DETO. Tijdens de eerste vriendschappelijke wedstrijd scheurde ik een pees af. Dus van het amateurvoetballeven kon ik niet genieten", vertelt Cairo bij Voetbaltijd. "Ik heb heel lang met die blessure op de bank gelegen. Ik dacht: zodra ik weer kan lopen ga ik de gym in en ga ik vol aan de gewichten. Dat heeft geloond."

Op een gegeven moment werd hij té gespierd. "Ik vind het belangrijk om normaal te kunnen bewegen. Ik woog ooit zelfs bijna 100 kilo. Nu weeg ik 90. Met bankdrukken werkte ik 170 kilo weg." De vergelijking wordt aangehaald met de gespierde Bergwijn, die daardoor wat dikkig lijkt. "Ik had daar ook last van bij NAC, terwijl ik een vetpercentage had van onder de 10%. Alleen mensen dachten dat ik dik was. Ik maak heel makkelijk spieren aan. Het kan zo maar zijn dat Bergwijn ook zo'n bouw heeft."

Lees meer:
0 reacties