'Eredivisionist waagde tevergeefs poging voor Van Hooijdonk'

Sydney en Pierre van Hooijdonk
Sydney en Pierre van Hooijdonk Foto: © NESimages

FC Utrecht had Sydney van Hooijdonk in het vizier als nieuwe aanvalsleider. De Domstedelingen wilden zich afgelopen zomer versterken met de 23-jarige spits, zo melden goed geïnformeerde bronnen aan UtrechtFans.

FC Utrecht pakte echter niet door, omdat Van Hooijdonk een veel te hoog salaris vroeg voor de Domstedelingen. De Nederlandse spits maakte het afgelopen anderhalf jaar veel indruk bij SC Heerenveen, dat hem huurde van Bologna.

Van Hooijdonk scoorde vorig seizoen zestien keer in 35 Eredivisie-duels, inclusief de play-offs. Het half jaar ervoor was hij al goed voor zeven treffers in vijftien wedstrijden.

De zoon van Pierre van Hooijdonk keerde deze zomer terug bij Bologna, waar de spits tot dusver slechts viermaal kort mocht invallen in de Serie A. Eerder speelde Van Hooijdonk bij NAC Breda, waar hij een transfer naar Italië verdiende.

FC Utrecht zocht een opvolger voor Anastasios Douvikas, die voor twaalf miljoen euro naar Celta de Vigo verkaste. De Domstedelingen haalden uiteindelijk Isac Lidberg voor zo'n zes ton op bij Go Ahead Eagles, maar de Zweedse spits kan voorlopig nog geen potten breken in Stadion Galgenwaard.

Lees meer:
0 reacties