Etienne Vaessen over ervaring bij Suriname: "Neem je allemaal mee"

Etienne Vaessen
Etienne Vaessen Foto: © X (voorheen Twitter)

Etienne Vaessen kon onder andere naar PSV en NAC, maar koos voor FC Groningen. Ook komt hij uit voor Suriname en dat helpt hem, vertelt hij tegenover Voetbal International.

De goalie ging ook mee met de nationale ploeg van Suriname voor WK-kwalificatieduels. Daarom was hij toen even niet bezig met een mogelijke transfer. "Toen ik daar was, heb ik de transferzaken even voor mezelf afgesloten," zegt Vaessen. "Ik had tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij me daar even niet mee hoefde lastig te vallen. Het was een hele ervaring, echt iets heel bijzonders om mee te maken. Alles was heel goed geregeld en ik ben ook heel goed opgevangen; het leek alsof ik al jaren bij de selectie zat. Ik kijk er nu al naar uit om straks in september weer die kant op te gaan."

Het uitkomen voor Suriname voelt voor de goalie als een verrijking van zijn leven en loopbaan. "Je zegt niet snel tegen je vrouw: kom schat, we gaan even naar Anguilla. Als ik geen international van Suriname was geworden, had ik dat land waarschijnlijk nooit van mijn leven gezien. Ik kom nu op verschillende plekken en denk dat dit ook nog eens heel goed is voor mijn ontwikkeling als keeper. Opeens speel ik WK-kwalificatiewedstrijden. Dat neem je allemaal mee in je rugzak", aldus de goalie.

Lees meer:
0 reacties