Excelsior schakelt mental coach in: "Probeert de boel te inspireren"

Marinus Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen Foto: © Pro Shots

Excelsior heeft deze week een mental coach ingeschakeld in aanloop naar de return tegen NAC Breda. Dat onthult BN DeStem. Donderdag was de selectie vrij, zo vertelt trainer Marinus Dijkhuizen bij RTV Rijnmond.

"Vandaag zijn we opgestart met een inspiratiesessie van ploegen die het vanuit een lastige situatie het tóch gehaald hebben", zei Dijkhuizen vrijdag. Bij die bespreking kwam onder meer het bizarre duel tussen Excelsior en ADO Den Haag uit 2022 voorbij. In de nacompetitie draaiden de Kralingers het toen compleet om.

"Maar bijvoorbeeld ook Sheffield Wednesday tegen Peterborough United in de League One. Zo heeft Mike van Duinen met ADO de play-offwedstrijden tegen FC Groningen (seizoen 2010/2011, red.) meegemaakt. Je probeert de boel te inspireren en daarachter gelijk het plan mee te geven om het maximale eruit te halen", geeft Dijkhuizen aan.

De trainer verwacht dat NAC zonder weinig risico's gaat nemen, gezien de grote voorsprong. "Je moet aanvallen, maar gepast risico nemen. Als je vanaf het begin volle bak gaat, dan neem je het risico dat het geen wedstrijd gaat worden."

Dijkhuizen heeft deze situatie nog nooit eerder meegemaakt. Voor rust hoopt hij zondag al met 1-0 voor te staan. "Het is tactisch ingewikkeld, maar ook weer niet. We moeten vier doelpunten maken, maar dat hoeft niet binnen een halfuur."

Lees meer:
0 reacties