FC Emmen-trainer haalt uit naar arbitrage: "Gaat nergens over"

Alfons Arts
Alfons Arts Foto: © BSR Agency

Alfons Arts heeft geen goed woord over voor de arbitrage bij de wedstrijd tussen FC Emmen en NAC Breda. De coach van Emmen zag de ploeg uit Breda goed weg komen met slechts geel voor Dominik Janosek.

"Het gaat soms ook om geluk, want volgens mij had die linksbuiten een donkerrode kaart moeten krijgen", begint Arts gelijk bij ESPN. "Ik vind het heel vreemd dat de VAR niet ingegrepen heeft. Want dat had een moment kunnen zijn waarin we iets hadden kunnen forceren. Het is een rode kaart, dit gaat nergens over. Maar goed, we hebben hier de wedstrijd niet door verloren."

Dat lag volgens de oefenmeester aan de eerste twintig minuten. "Zij waren vanaf de eerste seconden scherper en agressiever en gaven al een waarschuwing met de bal op de paal. We trapten er weer in, na twintig minuten stond het 0-2, dan weet je dat het lastig wordt. We hebben gezegd dat we het heft in eigen handen moesten nemen, maar in de belangrijkste wedstrijd is dat niet gelukt."

"Met een aantal noodgrepen probeerden we nog wat grip te krijgen om zo snel mogelijk de 1-2 te maken. Na de 0-3 was de wedstrijd gelopen", aldus Arts, die wel positief probeert te blijven. "Ik heb de spelers een compliment gegeven voor de laatste paar weken, gezien waar we vandaan zijn gekomen."

Lees meer:
0 reacties