'Fiorini terug naar Nederland? Eredivisie-club is geïnteresseerd'

SC Heerenveen gaat mogelijk zaken doen met Manchester City. Voormalig NAC-speler Lewis Fiorini is namelijk in beeld bij de club uit Friesland.

De twintigjarige middenvelder trok de aandacht van SC Heerenveen-supporter Pieter, die constateerde dat 'ene Mark Fiorini' SC Heerenveen is gaan volgen op social media. Mark is de vader van Lewis, die volgens clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant 'inderdaad in beeld is bij SC Heerenveen'. Fiorini heeft nog een contract tot medio 2026 bij Manchester City en dus zou het moeten gaan om een huurdeal. De centrale middenvelder werd afgelopen seizoen verhuurd aan Lincoln City. De Schot speelde 39 wedstrijden in de Engelse League One, waarin hij zesmaal scoorde. Het jaar ervoor speelde Fiorini op huurbasis bij NAC Breda, waar hij vijf keer doel trof in 32 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Peter Maas, de hoofdscout van SC Heerenveen, kent de international van Jong Schotland nog uit zijn tijd in Breda. SC Heerenveen heeft met Thom Haye, Anas Tahiri en Tibor Halilovic het middenveld al aardig bezet, maar de middenlinie moet ook in de breedte aangevuld worden na het vertrek van Nicolas Madsen en Siem de Jong. Daarnaast is de kans nog aanwezig dat Halilovic deze zomer een transfer maakt.

Speler is inderdaad in beeld bij SC Heerenveen. Zou dan moeten gaan om een huurdeal. https://t.co/hAQB0kRi3r — Sander de Vries (@SanderVries_LC) July 5, 2022

Lees meer: