Garbett wil blijven: "NAC staat aan het begin van een nieuw tijdperk"

Matthew Garbett
Matthew Garbett Foto: © BSR Agency

Matthew Garbett kan zijn geluk niet op. De middenvelder promoveerde met NAC via de play-offs naar de Eredivisie. Een bizar slotstuk van de reguliere competitie, waarin de Bredanaars zeker niet overtuigend waren.

"Ik weet het niet. De energie kwam er gewoon uit en de spelers vormden één geheel. Op een natuurlijke wijze zijn de spelers naar elkaar toegegroeid om het samen te kunnen doen. Na de eerste wedstrijd (3-1 tegen Roda JC, red.) werd het beter en beter", geeft de Nieuw-Zeelander aan tegenover BN DeStem.

NAC sloot de reguliere competitie af met een 1-1 gelijkspel tegen TOP Oss. "Achtste plaats. Op doelsaldo de play-offs in. En dan in een opmerkelijke stijl naar de promotie. Nogmaals, ongelofelijk. Ik heb berichten ontvangen van teamgenoten van het nationale team die in de Premier League spelen. Met open ogen kijken ze naar de immense sfeer in Breda."

"Zelfs in Nieuw-Zeeland wordt met verbazing gekeken naar wat NAC allemaal losmaakt. Ze kunnen het niet geloven. Het spreekt boekdelen", zegt Garbett, die nog lang niet klaar is in Breda. "NAC is een fantastische club, helemaal in de eredivisie. Een geweldig platform voor jonge spelers om zichzelf te ontwikkelen. Eerst genieten van de festiviteiten, de komende dagen alles laten bezinken, op vakantie en dan terugkomen. Want ja, ik wil ontzettend graag blijven bij NAC."

Hij besluit: "Dit is echt een hele grote club. Na zes magere jaren staat NAC aan het begin van een nieuw tijdperk en daar wil ik bij zijn. Kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint."

Lees meer:
0 reacties