Hans Kraay jr. adviseert Van Persie andere club: "Is makkelijker"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. ziet Robin van Persie liever als coach van NAC Breda dan als trainer van SC Heerenveen. Dat vertelde de analist bij ESPN.

Na dit seizoen vertrekt Jean-Paul van Gastel als trainer van NAC en zullen de Brabanders op zoek moeten naar een nieuwe hoofdcoach. Hans Kraay jr. adviseert om contact op te nemen met Robin van Persie. Hij werd de afgelopen weken in verband gebracht met SC Heerenveen, maar Hélène Hendriks liet vrijdagavond in Vandaag Inside weten dat Rick Kruys daar trainer zal gaan worden.

Ook ziet Hans al voor zich hoe Van Persie gevraagd zou kunnen worden. “Ik zou het heel leuk vinden als Robin van Persie door Pierre van Hooijdonk zou worden gevraagd voor het hoofdtrainerschap bij NAC," doelend op de moeizame relatie tussen die twee. "Het is heel goed voor Van Persie om een tussenstap te maken, en ik denk dat dat makkelijker is bij NAC.”

Presentator Pascal Kamperman is dan ook verbaasd door deze suggestie. “Dit bedoel je als grap, toch? Ze vliegen elkaar niet meer in de haren, maar Van Hooijdonk en Van Persie is niet de meest gelukkige combinatie uit het verleden. Bovendien denkt Van Persie toch niet aan NAC als hij met Heerenveen in gesprek is?”

Hans denkt echter dat het ook logistiek een uitkomst zal zijn voor Van Persie. “NAC is om de hoek voor hem. Hij kan op vrijdagavond voetballen, op zaterdag bij zijn zoon (Shaqueel, red.) kijken en op zondag bij zijn vrouw en dochter. Die rijden allebei paard”, besluit de voetbalverslaggever.

Lees meer:
0 reacties