Harry van der Laan duidelijk na promotie NAC: "Een kutploeg"

NAC Breda wist afgelopen weekend te promoveren naar de Eredivisie. Vorige week dinsdag won de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel met 6-2 in het Rat Verlegh Stadion van Excelsior. Zondag verloor NAC met 4-1 van de Rotterdamse club, maar het was genoeg om te promoveren. Vlak na rust kwam Excelsior al 4-0. Analist Harry van der Laan vindt het raar dat de Kralingers toen niet doordrukten en op zoek gingen naar meer goals.

"Ze moesten er vijf maken vooraf. Het gaat om behoud van de Eredivisie", zegt Van der Laan bij FC Rijnmond. "Je hebt niet genoeg aan een gelijkspel, want dan moet je gaan verlengen." De analist was niet onder de indruk van NAC Breda. "NAC was rijp voor de slacht. In Breda zag je Jean-Paul van Gastel die ploeg aansporen bij de 3-1: 'kom op jongens, ga door'! Maar normaal gesproken kan je een 6-2 voorsprong niet weggeven."

"Het is lachwekkend dat je een 6-2 voorsprong niet kan verdedigen, zelfs een kutploeg als NAC. NAC is gewoon een slechte ploeg. Dat is gewoon een middenmootploegje uit de Keuken Kampioen Divisie. Met mazzel hebben ze 6-2 gewonnen van Excelsior. Dan heb je gewoon de basis gelegd voor promotie naar de Eredivisie", aldus Harry van der Laan.

Lees meer:
0 reacties