Haugen: "Komende week is iets wat ik heel bewust wil gaan ervaren"

Sigurd Haugen
Sigurd Haugen Foto: © BSR Agency

Sigurd Haugen lijkt herboren in de play-offs met NAC. De spits loopt één-op-één in de play-offs. Zaterdag was hij verantwoordelijk voor de openingstreffer tegen FC Emmen.

"Wat kan ik zeggen? Het was een goede goal", is de spits nuchter in gesprek met BN DeStem. Haugen investeert in zichzelf, zo geeft hij aan. "Er is een persoon die mij intensief volgt en helpt om beter te worden. Een kleine investering waar ik de vruchten van pluk. Ik ga heel secuur te werkt. Voor elke wedstrijd bekijk ik beelden die speciaal voor mij zijn geselecteerd om de zwakke plekken van een keeper te ontdekken. Dit heb ik de vorige wedstrijden ook zo gedaan."

Haugen is niet alleen doelpuntenmaker. Hij is ook een entertainer. Hij trekt gekke bekken, bespeelt het publiek. "Ik leef in het moment en speel iedere wedstrijd alsof het mijn laatste is. Het was een fucking zwaar seizoen. Voor mij persoonlijk ook een zware winter. Alles wat nu gebeurt, maken dat de moeilijke tijden het waard zijn geweest", zegt de Noor.

Nu wacht Excelsior in de finale. "Ik ken de verhalen. Het kan heel bijzonder zijn als we erin slagen om met deze uitzinnige club te promoveren. Komende week is iets wat ik heel bewust wil gaan ervaren. De finale wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen. En ik hoop dat iedereen naar het stadion komt met dezelfde en misschien wel meer energie dan ooit tevoren om ons als team naar de top van de berg te schreeuwen en nog gekker te doen dan ze al zijn", spreekt Haugen zich uit.

Lees meer:
0 reacties