Haye blikt terug: "Dat staat volledig los van mijn transfer"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Orange Pictures

Thom Haye kijkt uit naar zijn eerste officiële wedstrijd voor SC Heerenveen. De middenvelder werd na een lange transfersoap opgepikt bij NAC Breda.

In Friesland wordt Haye herenigd met Sydney van Hooijdonk, met wie hij eerder samenspeelde bij NAC Breda. De spits kwam de afgelopen transferperiode op huurbasis over van Bologna. "Hoewel ik hem altijd veel ben blijven spreken en hij een goede vriend is, staat dat volledig los van mijn transfer", zegt Haye in gesprek met BN DeStem.

"Onvoorstelbaar eigenlijk dat je elkaar weer tegenkomt in Heerenveen. Bij Syd weet je dat als de bal voor zijn voeten ligt, hij in het netje ligt", aldus Haye, die de transfersoap van de laatste weken wel heel lastig vond. "Hoe alles liep, was voor iedereen heel vermoeiend. Van alle kanten."

"Buiten twee interviews heb ik mij in het proces afzijdig proberen te houden", vervolgt hij. "Pas toen de handtekeningen waren gezet, viel er een last van me af. In de laatste week was het een rollercoaster. Begin vorige week kreeg ik het goede gevoel dat rond zou komen. Daarna werd het toch weer spannend. Ik ga niet in detail treden, maar het was zwaar."

Lees meer:
0 reacties