Haye vertrekt definitief: "Groeide uit tot publiekslieveling"

NAC Breda heeft per direct afscheid genomen van Thom Haye. De 26-jarige middenvelder maakt de overstap naar SC Heerenveen.

SC Heerenveen heeft de komst van Haye, die in Friesland gaat spelen met rugnummer 33, op ludieke wijze bekendgemaakt. De Friezen plaatsten maandagmiddag eerst een foto van een vol 'Ally Pally', waar het WK darts elk jaar wordt gehouden. Daarna toonden ze een bordje van het afgelopen WK, waarbij een supporter van SC Heerenveen al opriep om Haye vast te leggen.

https://t.co/TNYWDTKh7o pic.twitter.com/ryOIeeOJtt — sc Heerenveen (@scHeerenveen) January 31, 2022

Haye werd al lange tijd in verband gebracht met SC Heerenveen en wilde zelf ook de overstap van NAC Breda naar het Abe Lenstra Stadion, maar beide clubs steggelden lange tijd over de transfersom. Uiteindelijk betaalt SC Heerenveen naar verluidt 750.000 euro voor Haye en heeft NAC Breda nog een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. "Met Thom halen we een ervaren creatieve middenvelder in huis, die ook verdedigend zijn mannetje staat", zegt technisch manager Ferry de Haan van SC Heerenveen. "Het is een speler die er gelijk kan staan en past bij onze speelwijze. Bij NAC groeide hij uit tot publiekslieveling en ik denk dat zijn speelstijl ook goed past bij wat onze supporters graag zien. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen."

Lees meer: