"Hij kan het Nederlands elftal wereldkampioen maken, wie weet"

Stijn Vreven
Stijn Vreven Foto: © Pro Shots

Andries Noppert verbaasde vriend en vijand toen hij werd gekozen als eerste keeper van het Nederlands Elftal. Trainer en oud-voetballer Stijn Vreven had Noppert onder zijn hoede bij NAC toen de huidig de keeper van SC Heerenveen daar de bank nog warm hield.

Tegenover ESPN is Vreven lovend over de boomlange doelman: "Andries is nog altijd dezelfde kerel. Als ik hem nu zie in interviews zoals dat hij bij NAC was in het begin van zijn carrière. Heel ontwapenend. Zeggen wat hij te zeggen heeft. Een eigen mening. No-nonsense. Maar dat hij het niveau van een WK of het Nederlands Elftal zou halen had ik nooit verwacht."

Toch valt het optreden van Noppert de Belg niet tegen: " Ik moet zeggen hij doet het prima, maar goed ik denk ook maar dat dit had gekund bij een coach en dat is Van Gaal. Geen enkele ervaring, maar hem gewoon neerzetten. Gewoon omdat hij het gevoel had dat hij zou kunnen uitgroeien tot een van de betere keepers van het toernooi. En ik vind ook dat hij ondanks dat het Nederlands elftal niet excelleert staat hij wel absoluut goed te keepen. De dingen dat hij doet, heeft hij het voortouw."

"Hij straalt heel veel stabiliteit en rust uit. Ik gun het hem van harte. Het is voor mij absoluut een verrassing, maar goed misschien kan hij het Nederlands elftal wereldkampioen maken, wie weet", besluit de voormalig verdediger van FC Utrecht.

Lees meer:
0 reacties