'Hij zei letterlijk: 'Je hebt geluk dat ik een donkere agent ben''

De dood van Georgy Lloyd heeft in de Verenigde Staten tot veel ophef en onbegrip geleid. De ongewapende zwarte man overleed na hardhandig optreden van de politie. NAC-verdediger Pelé van Anholt maakte in Los Angeles zelf mee hoe agressief de politie er te werk gaat. 

"Het is abnormaal dat anno 2020 dit nog steeds gebeurd in de wereld", laat Van Anholt in een reactie weten op LinkedIn. "Dit is nog steeds een heel groot probleem (vooral) in de Verenigde Staten." In het land wordt gemeld dat zwarte Amerikanen twee keer zoveel kans hebben om door politiegeweld om het leven te komen als witte mannen.

Van Anholt merkte tijdens zijn tijd bij LA Galaxy in 2017 zelf hoe de politie er te werk gaat. "Ik had een fout begaan tijdens het rijden en werd mij verzocht te stoppen. Oké, ik weet niet wat er in me op kwam maar ik stapte direct uit. Er werd een pistool gepakt en moest direct weer instappen..."

"Na mijn papieren te hebben laten zien zei de politie agent letterlijk: "Je hebt geluk dat ik een donkere agent ben anders was er op je geschoten!!", aldus de oud-speler van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties