Hilterman: "Dan zal ik NAC-uit toch zeker ook wel overleven?"

Jeredy Hilterman
Jeredy Hilterman Foto: © Pro Shots

Jeredy Hilterman (24) heeft zich alles behalve populair gemaakt tijdens zijn periode bij NAC Breda. De aanvaller voegde zich tijdens het promotiefeest van FC Emmen bij zijn oude ploeggenoten, terwijl hij op dat moment nog NAC-speler was. Hij greep zelfs de microfoon en vertelde de fans dat hij een fout had gemaakt door Emmen te verlaten.

De fans van NAC waren woedend na die uitspraken en Hilterman werd voor het slot van de competitie uit de selectie gezet. Terugkijkend op die middag heeft de aanvaller geen spijt. "Mensen die me een beetje kennen weten dat ik graag grapjes maak, en dat ik heel veel zelfspot heb", zegt Hilterman tegen Voetbal International. "Maar ze namen het daar wel heel erg letterlijk."

Hilterman vervolgt: "Dat vind ik jammer, en ik had het achteraf gezien misschien iets anders kunnen zeggen, maar ik kijk er niet met een negatief gevoel op terug. Het was ook geen open sollicitatie voor een terugkeer naar Emmen, daar was ik helemaal niet mee bezig. Het was gewoon een geintje. Niets meer, niets minder."

Hilterman maakte in december nog, in het Rat Verlegh Stadion, het enige doelpunt van de wedstrijd tussen NAC en Almere City en vierde dat doelpunt door te juichen richting het NAC-publiek. Hilterman: "Daar werd ook direct weer stampei over gemaakt, terwijl ik hetzelfde deed toen wij met FC Emmen in de uitwedstrijd scoorden tegen NAC. Daar zat echt niks achter, hoor."

"Ik vind het gewoon heerlijk om te scoren in een vol stadion. Daar doe je het toch allemaal voor als voetballer? Van een vijandige sfeer richting mij heb ik niks gemerkt, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik moest uitkijken. En voor aanvang zei ik ook al: Als Steven Berghuis ongeschonden uit Feyenoord-Ajax komt, dan zal ik NAC-uit toch zeker ook wel overleven?", aldus Hilterman.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties