Hoefkens: "NAC hoort thuis in de bovenste regionen van de Eredivisie"

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens Foto: © BSR Agency

NAC Breda heeft in Carl Hoefkens hun nieuwe trainer gevonden. In gesprek met BN De Stem laat Hoefkens weten waar NAC volgens hem hoort te eindigen.

De voetbaltrainer geeft aan dat hij denkt dat er veel potentie zit in de club NAC. “Vijfde jaar KKD (eerste divisie) en toch zit het altijd vol. Of het nu tegen Jong PSV of Telstar is of wanneer het de play-offs zijn. Dat zegt alles over de verbondenheid van de mensen met de club. Dat spreekt mij enorm aan. Bijna 19.000 mensen, dat is in België onmogelijk op het tweede niveau. In bijna elke competitie behalve Engeland dan.”

Ook heeft de Belg al een idee hoe hij wil gaan spelen met de Bredanaars. “Ik wil dominant voetbal spelen en uitgaan van eigen sterkte. Dat kan soms ook vanuit balverlies zijn. Maar vooral wil ik een agressieve ploeg met ballen. Heel veel mensen denken dat agressief voetbal alleen in balverlies is, maar ik wil spelers met drang naar voren en spelers die niet bang zijn. Als ik naar het stadion zou gaan en fan ben van een ploeg, wil ik dat soort voetbal zien.”

Ook laat hij weten op welke plek de club ongeveer thuishoort volgens hem. “Ik denk dat NAC thuishoort in de bovenste regionen van de eredivisie, hoewel we die ambitie nu natuurlijk niet kunnen bekrachtigen en uitspreken. Maar dat moet wel uiteindelijk het doel zijn. Het is onze taak en onze wil om binnen afzienbare tijd, het liefst zo kort mogelijk, daar aanspraak op te maken", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties