Hoefkens onthult gewenste speelstijl: "Wat NAC-publiek graag ziet"

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens Foto: © Orange Pictures

NAC Breda is maandagmiddag begonnen met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Tegenover BN De Stem laat de nieuwe trainer Carl Hoefkens weten een goede indruk te hebben van de selectie.

Hij geeft aan dat hij in de laatste week van de vakantie al stond te trappelen om te beginnen in Breda. “Ik kon niet wachten op dit moment en dat gevoel bekroop mij bij de spelers ook. Ik zag ongelooflijk veel goesting en bereidheid.”

De trainer stapte dan ook met een goed gevoel van het veld af. “De werkomstandigheden zijn hier super en het is mooi om te zien dat er heel wat volk gekomen is. De intensiteit was prima. Het is nu vooral zaak om spelers uit te dagen en de kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen.”

Ook weet de Belg te omschrijven hoe de eerste training voelde. “Zie deze training als een eerste schooldag. Binnenkort gaan we meer praten over hoe we willen spelen en spreek ik iedereen ook individueel. Stap voor stap gaan we dat doen.”

In ieder geval weet hij wel wat voor speelstijl hij voor ogen heeft. “Met lef. En durf. Iets wat het NAC-publiek graag ziet.” Hierbij spreekt hij ook een doelstelling uit. “Uiteraard willen wij in de eredivisie blijven, maar wel met een duidelijke visie”, aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties