Hyballa blikt terug: "Dat terwijl men in Breda echt hield van mij"

Peter Hyballa
Peter Hyballa Foto: © Pro Shots

Het avontuur van Peter Hyballa bij AS Trencin is na anderhalve maand al ten einde. De Duitse oefenmeester, die ook werkzaam was bij NEC en NAC Breda, heeft in zijn loopbaan al elf clubs versleten.

"Hoewel ik weet dat ik qua veldtrainingen tot de absolute top behoor, bleef ik met mijn talent maar afzakken in het niveau", vertelt Hyballa in gesprek met Voetbal International. Hij merkte de keerzijde van het voetbalwereldje. "Je maakt spelers beter, ze worden verkocht en ik heb daar niets aan. Jan-Paul van Hecke bij NAC: daar stak ik uren, uren en uren in. Leverde miljoenen op. Toen moest directeur Luuc Eisenga weg. Ik toonde me loyaal en kwam voor hem op."

"En plots moest ik ook weg, omdat ik de waarheid in een interview zei", vervolgt Hyballa. "Dat terwijl men in Breda echt hield van mij. Hoeveel uren je ook in iemand stopt, je baas kan je als een hond wegsturen. In deze wereld mag je de waarheid niet zeggen. Je moet je mooiste jas aantrekken en je pokerface opzetten. Dat is niets voor mij: ik ben écht."

Hyballa werd vaker tegengewerkt. "In Denemarken ben ik geterroriseerd door de media", geeft hij aan. "Ik heb daar zelf mijn ontslag genomen, omdat ik het niet meer aankon. Er werden leugens verkondigd en ik verloor het vertrouwen in de journalistiek. Ik zou spelers fysiek bejegend hebben. Ik had ze zogenaamd zelfs in de borst geknepen. Totale onzin, maar ik ontving wel honderdvijftig bedreigingen. Ik kwam in een depressie terecht. Een totale burn-out. Het klinkt dramatisch, maar ik zat er misschien al wel jaren in."

"Ik ben een goede acteur", geeft hij aan. "Ik speelde te vaak dat ik vrolijk was. Dat is een proces wat jaren geleden ingezet is. Niemand kent mij echt. Men baseert zich op wat over me geschreven wordt. Ik wil niet meer eenzaam zijn in het buitenland. Trencin had ik nooit moeten doen, ik heb niet naar mijn ziel geluisterd. Die zei: nee. Toch deed ik het."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties