Hyballa: "Hij is strak, gespierd en afgetraind, net een model"

Peter Hyballa
Peter Hyballa Foto: © Pro Shots

Sinds Peter Hyballa aan het roer staat bij NAC Breda gaat het weer beter met de ploeg. De club uit Breda plaatste zich al voor de play-offs en Hyballa loofde in gesprek met BN DeStem 1 iemand in het bijzonder.

Cuco Martina verlengde onlangs zijn contract bij NAC Breda en volgens de oefenmeester heeft hij contractverlenging echt zelf verdiend. "Toen Cuco kwam, waren we zoekende en heerste er een depressieve stemming. Ik zat alleen in mijn trainerskamer en dacht: Hoe krijg ik dit aan de praat? Cuco komt naar me toe en zegt: 'Ik ben bereid om jou te helpen.' Dat vond ik heel sterk. De volgende wedstrijd (De Graafschap thuis drie dagen later) hebben we hem meteen gebracht."

Een wat oudere speler die een contractverlenging onder Hyballa krijgt is niet de normaalste zaak van de wereld. "Omdat ik denk in tempo. Ik wil erop knallen. Hoog verdedigen. En snelle centrale verdedigers van 33 jaar? Ik heb niet zulke goede ervaringen gehad met ervaren spelers, dus wilde ik eerst zien of hij trainde voor de Gold Cup (volgende maand in de Verenigde Staten) of er echt voor wilde gaan met NAC. Cuco heeft echter geen training overgeslagen en verlaat iedere dag als laatste de club."

Uiteindelijk is de fitheid van de ervaren verdediger van doorslag geweest. Hij miste nog geen minuut en dat terwijl hij daarvoor 10 maanden geen wedstrijd had gespeeld. "Hij is een atleet. Als hij zijn shirt uittrekt, is hij net een model. Strak, gespierd en afgetraind. Sterk in de dekking. Kiest goed positie en zet de mensen neer. Voor sommige jongens, zoals Banzuzi, is hij heel belangrijk. En Anselmo (Garcí­a Mac Nulty) is gegroeid dankzij Cuco. Als ik uit de bocht vlieg, heb ik Ton (Lokhoff) en Rogier (Molhoek) die er iets van zeggen. Cuco doet dat ook bij de spelers. En als ze bijvoorbeeld een vrije dag willen, sturen ze hem."

Lees meer:
0 reacties